top of page
20220108_123057_edited.png

Vogelhuisjes

Het voorjaar is weer begonnen. In onze tuin waren de vogels weer druk op zoek naar een plekje om een nestje te maken. Het leek ons leuk om wat extra nestkastjes in de tuin te hebben dus toen ben ik aan de slag gegaan. 

Elke vogelsoort wil graag hokjes van verschillende formaten. Daarom hebben we eerst gekeken voor welke vogels we een nestkastje wilde hebben. Omdat er heel veel musjes rond huis zitten wilden we daar graag een mussenhotel voor hebben (mussen willen graag meerdere nestjes bij elkaar kunnen hebben). Ook voor een paartje koolmeesjes wilden we graag een nestkastje. Toen ben ik aan de slag gegaan.

Ik ben begonnen met het maken van van het mussenhotel. Deze heb ik in de "H" van Houtig bouwen gemaakt. Ik heb het hotel van onbehandeld douglas hout gemaakt omdat dit een erg mooie en duurzame houtsoort is. Het biedt ruimte voor 13 mussen paren. Ruimte genoeg dus!

Daarna ben ik aan de slag gegaan voor de koolmeesjes. De vorm van het dakje van het nestkastje is geïnspireerd op abgeëckte vormen. Dit nestkastje is van hetzelfde douglas hout gemaakt als het mussenhotel. 

Nadat de nestkastjes af waren kon het ophangen beginnen. Nog voordat het mussenhotel op zijn plaats hing zaten er al koolmeesjes bij te kijken.  Even later nadat ik het hotel had opgehangen zaten de koolmeesjes er weer in te kijken. 

Het nestkastje heb ik opgehangen met uitzicht op de kerk van Niehove.

meer foto's zijn hieronder te vinden

bottom of page