top of page
20220108_123057_edited.png

Tuinhuisje

20220527_210717.jpg

Dit project is een tuinhuis. Hierbij was de wens om het tuinhuis ver open te kunnen zetten maar ook de deuren dichte te kunnen doen. Het tuinhuis is helemaal van Douglas hout gemaakt.

Het frame is opgebouwd van balken van 15x15 cm. Dit geeft een robuust uiterlijk en kan het groene dak dragen over de grote overspanningen bij de open kanten van het tuinhuis. Deze zijn met traditionele pen gat verbindingen aan elkaar gemaakt. In het basis frame zitten dus geen schroeven. 

De deuren en ramen zijn hergebruikt. Deze zijn door de klant zelf afgekrabd en gelakt. Het oude effect is hiermee dus nog steeds aanwezig.

De deuren vouwen als een accordeon weg. Bovenin zit een metalen rail waar de deuren in hangen en onder zit een gleuf door de balk waar een geleider doorheen loopt. 

De wanden zijn bekleed met Zweeds rabat. Het dak en de vloer zijn bedekt met messing en groef planken. 

Het dak is licht hellend. Hierop heb ik een bloemendak geplaatst. Het idee hiervan is hetzelfde als een sedum dak, het verschil is dat dit dak meer bloemen heeft en hierdoor ook wat ruiger is en ook voor insecten is dit een feestje

meer foto's zijn hieronder te vinden

bottom of page