top of page
20220108_123057_edited.png

Demontabele troon

Afbeelding10.jpg

Deze troon is ontworpen en gebouwd voor de boeren troonrede van de biokennisweek 2022. Deze troon heeft de oude zware troon vervangen. De wens was dat de troon uit elkaar gehaald kan worden zodat deze makkelijk te vervoeren is. Toen ben ik begonnen met ontwerpen

De vorm is geïnspireerd op de troon die bij de troonrede word gebruikt. Dat idee heb ik in een robuust jasje gegoten. De troon is 2 meter hoog. Het ontwerp is zo gemaakt dat het in 4 onderdelen uit elkaar gehaald kan worden. De 4 onderdelen zitten met robuuste eierkistklemmen aan elkaar zodat de troon zonder gereedschap in en uit elkaar gehaald kan worden. dit is hieronder in een filmpje te zien. Nadat het 3d ontwerp van de troon af was kon het bouwen beginnen.

Voor deze troon heb ik gebruik gemaakt van douglas hout. Ik heb voor deze houtsoort gekozen omdat het een erg mooie kleur heeft en ook erg duurzaam is. Om de troon te beschermen tegen vuil is deze behandeld met houtzeep. Dit heb is gedaan omdat het een erg duurzame manier is van hout behandelen, ook veranderd de kleur van het hout er niet door. Deze techniek komt van oudsher uit Scandinavië. 

meer foto's zijn hieronder te vinden

bottom of page